Τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας μαζί τον Οκτώβριο

Τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα κληθούν να πληρώσουν μαζί οι φορολογούμενοι. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να εμφανιστούν στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ την ίδια περίοδο πρόκειται να εμφανιστούν και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φετινού φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για το φόρο.

Οι φορολογούμενοι, όπως και πέρυσι, θα πρέπει είτε να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο και να το προσκομίσουν για την εξόφληση σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα είτε να προχωρήσουν στην εξόφληση μέσω των εναλλακτικών δικτύων τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking, ΑΤΜ).

Σημειώνεται ότι η κατάργηση των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και των σχετικών σημάτων έγινε πέρυσι και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Οι φορολογούμενοι στην πλειονότητά τους εξόφλησαν το τέλος παρά το γεγονός ότι δεν έλαβαν ειδοποιητήριο. 

Σημειώνεται ότι φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους οχήματα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών και πισίνες. Ο φόρος υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για οχήματα έως 2.500 κυβικών εκατοστών και συντελεστή 10% για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και πισίνες.