Διορία έως 30/11 για διορθώσεις που θα μειώσουν τις επόμενες δόσεις ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε η υποβολή τροποποιητικών Ε9 με «μισό» πρόστιμο

pic-0-big

Άνοιξε χθες το απόγευμα η εφαρμογή Υποβολής Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9 στο Taxisnet. Όσοι πλήρωσαν μεν έως σήμερα τον ΕΝΦΙΑ (ολόκληρο ή την α΄δόση) αλλά διαπιστώνουν πως υπολογίστηκε με βάση λανθασμένα στοιχεία που είχαν περιλάβει στο Ε9 του 2016, μπορούν πλέον:

– Να διορθώσουν τα λάθη (πχ όροφος, επιφάνεια, χρήση ακινήτου) τα οποία επηρεάζουν τον ΕΝΦΙΑ. Μετά την διόρθωση αυτή, η εφορία θα επαναυπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ. Οι επόμενες δόσεις θα αλλάξουν, καθώς θα αφαιρεθεί και η πρώτη καταβολή από το νέο οφειλόμενο ποσό που θα προκύψει.

– Να γλιτώσουν 50 ευρώ από το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων αυτών, αν την υποβάλουν από σήμερα και έως και τις 30-11-2016. Αν προλάβουν, το πρόστιμο θα είναι μειωμένο κατά 50%, από τα 100 στα 50 ευρώ.

Aπό τις διορθώσεις αυτές θα προκύψουν εκ νέου θέματα συμψηφισμού επιστροφών και οφειλών φόρου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται εντός του επόμενου διμήνου να αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό των φορολογουμένων τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται, ενώ μετά θα προχωρήσει και το σχέδιο των αυτόματων ηλεκτρονικών συμψηφισμών επιστροφών φόρου με οφειλές προς το Δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να διευκολυνθούν σημαντικά οι φορολογούμενοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται σήμερα σε ουρές στις ΔΟΥ προκειμένου να επιτύχουν συμψηφισμό, κυρίως των οφειλών από ΕΝΦΙΑ με επιστροφές φόρου εισοδήματος.

http://newmoney.gr