Στην τελική ευθεία ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών

Λίγες μόλις ημέρες έμειναν για την υποβολή αίτησης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το αν αυτός θα πάρει παράταση για τη νέα χρονιά.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για την συνολική ρύθμιση οφειλών τους μέχρι το τέλος του έτους. Το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση του νόμου και για το 2019 με παράλληλη ένταξη και των ληξιπρόθεσμων χρεών μέχρι και τις 31/12/2018. Ωστόσο, ακόμη, δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Αυξανονται οι αιτησεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα στείλει στους εταίρους τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία των ρυθμίσεων που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις. Πάντως μέχρι στιγμής οι αιτήσεις αυξάνονται διαρκώς, καθώς όπως αποκάλυψε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, πάνω από 5.200 νέες αιτήσεις έχουν υποβληθεί σε διάστημα περίπου τριών μηνών, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ακόμη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία οι υποθέσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία έχουν ξεπεράσει τις 1.000.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση είναι πιθανή, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το αν θα υπάρξουν αλλαγές στα κριτήρια ή και στις ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν όσες επιχειρήσεις υπαχθούν στον Μηχανισμό. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπορούν ακόμη να αιτηθούν την ένταξη τους, καθώς ακόμη και δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τα τέλη του έτους, μπορούν να «κλειδώσουν» μια θέση σε αυτόν όπως ισχύει σήμερα. Αρκεί η αίτηση να έχει γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, πέρα από τη συνολική ρύθμιση που επιτυγχάνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την πρώτη στιγμή εξασφαλίζεται η προστασία από Διοικητικές, Αστικές και Ποινικές κυρώσεις. Όμως, η προετοιμασία μιας αίτησης καθώς και η παρακολούθηση της διαδικασίας (η οποία θεωρητικά κρατάει 90 ημέρες αν και στην πράξη ο χρόνος είναι περισσότερος) δεν είναι ούτε εύκολη και απλή υπόθεση.

Ενας αξιοπιστος συμμαχος

Η Business Management ΑΕ, με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των φοροτεχνικών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών μπορεί να αναλάβει με επιτυχία την πλήρη διαδικασία της ένταξής σας στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Ενδεικτικά αναλαμβάνουμε την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και δημιουργούμε το πλάνο βιωσιμότητας της επιχείρησής σας καθώς και την πρόταση αποπληρωμής οφειλών. Παράλληλα σε συνεργασία με τους νομικούς μας συνεργάτες βρισκόμαστε δίπλα σας στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πως ακριβώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Επίσης μπορείτε να μας γνωρίσετε καλύτερα και να δείτε τις υπηρεσίες που παρέχουμε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας ή να διαβάσετε και άλλα χρήσιμα άρθρα στο blog μας.