Παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός

Σε παράταση και για το 2019 οδεύει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τελικά συμφωνία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα και με αυτό τον τρόπο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχουν ακόμη ένα έτος προθεσμία για να ρυθμίσουν συνολικά τις οφειλές τους με έως και 120 δόσεις.

Εξάλλου, δύο χρόνια σχεδόν μετά τη έναρξη λειτουργίας του εξωδικαστικού, και παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, πλέον οι ρυθμίσεις αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Μέχρι σήμερα, έχουν έχουν υποβληθεί 5.565 αιτήσεις και έχουν ολοκληρωθεί 1.104 ρυθμίσεις χρεών.

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να δώσει την απαραίτητη «ανάσα» στις επιχειρήσεις ρυθμίζοντας συνολικά τα χρέη τους προς Δημόσιο, ασφαλιστικά Ταμεία, τράπεζες και άλλα τρίτα μέρη όπως οι προμηθευτές.

Ειδικότερα, με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρυθμίζονται οι:

– Οφειλές προς το Δημόσιο
– Οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης
– Οφειλές προς Χρηματοδοτικούς Φορείς:
– Οφειλές Υπέρ τρίτων
– Ειδικότερες Οφειλές

Πέρα από τις ρυθμίσεις των χρεών με την υποβολή της αίτησης εξασφαλίζεται η προστασία από Διοικητικές, Αστικές και Ποινικές κυρώσεις, ενώ με την οριστική ένταξη δεσμευμένα χρήματα και ακίνητα αποδεσμεύονται.

Όμως, η προετοιμασία μιας αίτησης καθώς και η παρακολούθηση της διαδικασίας (η οποία θεωρητικά κρατάει 90 ημέρες αν και στην πράξη ο χρόνος είναι περισσότερος) δεν είναι ούτε εύκολη και απλή υπόθεση.

Η Business Management ΑΕ, με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των φοροτεχνικών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών μπορεί να αναλάβει με επιτυχία την πλήρη διαδικασία της ένταξής σας στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Ενδεικτικά αναλαμβάνουμε την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και δημιουργούμε το πλάνο βιωσιμότητας της επιχείρησής σας καθώς και την πρόταση αποπληρωμής οφειλών. Παράλληλα σε συνεργασία με τους νομικούς μας συνεργάτες βρισκόμαστε δίπλα σας στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πως ακριβώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Επίσης μπορείτε να μας γνωρίσετε καλύτερα και να δείτε τις υπηρεσίες που παρέχουμε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας ή να διαβάσετε και άλλα χρήσιμα άρθρα στο blog μας.