Δίμηνη παράταση του Ν. Κατσέλη για τους Δανειολήπτες έως 28 Φεβρουαρίου

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η ισχύς του νόμου Κατσέλη και συγκεκριμένα η προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό προβλέπει σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε  αργά το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπνοή του 2018, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν την εκπνοή του ισχύοντος καθεστώτος με βάση το οποίο έως και τις 31/12/18 οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες μπορούσαν να υποβάλουν στο δικαστήριο, στο πλαίσιο του Ν.Κατσέλη, πρόταση εκκαθάρισης και σχέδιο διευθέτησης οφειλών, ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση η πρώτη κατοικία τους.

Μετά την έκδοση της ΠΝΠ, οι δανειολήπτες έχουν την δυνατότητα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να υποβάλουν στο δικαστήριο, πρόταση εκκαθάρισης και σχέδιο διευθέτησης οφειλών ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση η κύρια κατοικία τους.

Στη διάρκεια του προσεχούς διμήνου κυβέρνηση και τράπεζες θα πρέπει να συμφωνήσουν στο νέο πλαίσιο προστασίας της 1ης κατοικίας, το οποίο θα ισχύει στο διηνεκές και θα προβλέπει τριμερή χρηματοδότηση, με το οποίο θα πρέπει να συμφωνήσει και ο SSM (Eνιαίος Εποπτικός Μηχανισμός).

 

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει τα εξής:

Άρθρο πρώτο

Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν. 3869/2010 (Α’ 130)

  1. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, ως ισχύει, οι λέξεις “Μέχρι την 31η Δεκεμ- βρίου 2018” αντικαθίστανται από τις λέξεις “Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019”. 
  2. Στο τέταρτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, ως ισχύει, οι λέξεις “Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018” αντικαθίστανται από τις λέξεις “Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019”. 

 

Μπορουμε να σας βοηθησουμε

 

Η Business Management ΑΕ, με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των φοροτεχνικών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών μπορεί να σας βοηθήσει με επιτυχία στην αντιμετώπιση των ζητημάτων με την εφορία και τις ρυθμίσεις χρεών για εσάς και την επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πως ακριβώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Επίσης μπορείτε να μας γνωρίσετε καλύτερα και να δείτε τις υπηρεσίες που παρέχουμε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας ή να διαβάσετε και άλλα χρήσιμα άρθρα στο blog μας.