Ρύθμιση 120 δόσεων: Ανοίγει η πλατφόρμα για την εφορία

Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου θα ενεργοποιηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Η αντίστοιχη πλατφόρμα για τη ρύθμιση προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές του, θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους και θα επιλέγουν ρυθμίσεις οφειλών. Εκεί θα επιλέγουν τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στην οθόνη που θα ανοίγει ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για το ύψος της οφειλής του και τις προσαυξήσεις με τις οποίες βαρύνεται η οφειλή. Θα απαντά επιλέγοντας τα αντίστοιχα εικονίδια εάν είναι σε άλλη ρύθμιση ή όχι, το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίζει το ύψος του εισοδήματος που είχε δηλώσει στην περυσινή του φορολογική δήλωση, καθώς και τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.

Στη συνέχεια και εφόσον το εισόδημα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ θα υπολογίζεται η φοροδοτική του ικανότητα, το ποσό δηλαδή που μπορεί να πληρώνει τον χρόνο. Με βάση το στοιχείο αυτό και με δεδομένο ότι η ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίστηκε σε 30 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων ξεκινά από τις 18 και φθάνει τις 120 θα διαμορφώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα κερδίζει ο φορολογούμενος. Συγκεκριμένα θα πληροφορείται τον αριθμό των δόσεων και την ελάχιστη δόση που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα.

Με την ολοκλήρωση της αίτησης θα αναρτάται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και εκδίδεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα πρέπει να καταβάλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μπορουμε να σας βοηθησουμε

Η ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις πολλές φορές δεν επαρκεί για τον διακανονισμό χρεών επιχειρήσεων. Στην Business Management ΑΕ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ρυθμίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φορολογικές και ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που δίνει η Πολιτεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πως ακριβώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Επίσης μπορείτε να μας γνωρίσετε καλύτερα και να δείτε τις υπηρεσίες που παρέχουμε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας ή να διαβάσετε και άλλα χρήσιμα άρθρα στο blog μας.