Διπλασιάζονται οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η νέα ρύθμιση αυξάνει τις δόσεις από 12 σε 24 δόσεις προς την εφορία για τις τακτικές οφειλές και προβλέπει έως και 48 δόσεις για τις έκτακτες οφειλές, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς και τα φορολογικά πρόστιμα, εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών.

Βάσει του τελευταίου Νομοσχεδίου, για τη χρήση της δυνατότητας αποπληρωμής σε περισσότερες δόσεις, οι οφειλέτες θα επιβαρύνονται με επιτόκιο 15% για πάνω από 12 δόσεις.

Η ρύθμιση θα είναι ακριβότερη για όσους αποφασίσουν να τακτοποιήσουν τις τακτικές οφειλές τους με το ανώτατο όριο των δόσεων. Η ελάχιστη μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 30€.

Η νέα ρύθμιση για τις οφειλές προς την εφορία θα ενεργοποιηθεί από τις αρχές του 2020 για να εφαρμοστεί στις οφειλές που θα βεβαιωθούν το 2020.

Όσοι φόροι έμειναν απλήρωτοι το 2019, ή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2018 και δεν εντάχθηκαν στις 120 δόσεις θα μπορούν να εξοφληθούν μόνο με τη σημερινή πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων.