Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Ισχύει μόνο για τους οφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στη Ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά την έχασαν ή δεν μπορούν ακόμη να οριστικοποιήσουν την ένταξή τους για τεχνικούς λόγους. 

Η νέα αυτή ρύθμιση θα έχει ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2020.  Επίσης, παρατείνεται για 5 μήνες (έως 31/5/2020) η προθεσμία τελικής υπαγωγής για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που έκαναν μια αρχική διαδικασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέχρι 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν μπορούν ακόμη να υπαχθούν οριστικά στη ρύθμιση και η προθεσμία λήγει με τα σημερινά δεδομένα στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά με την παρούσα τροπολογία δίνεται παράταση πέντε μηνών.  Η αίτηση για την επανένταξη θα υποβάλλεται στο ΚΕΑΟ και η οποία θα είναι με τους ίδιους όρους με τους οποίους ο ασφαλισμένος εντάχθηκε αρχικά στη ρύθμιση.

Η νέα ευκαιρία είναι σημαντική κυρίως για όσους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ έχασαν τη ρύθμιση, αλλά θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν πως το χρέος μπορεί να αυξηθεί έως και 67%. για όσους αγνοήσουν τελικά τη ρύθμιση.